احتمال مرگ در آنژیوگرافی

آنژیوگرافی همان کاتریزاسیون قلب می باشد که روشی ایمن برای سلامت افراد است اما مانند دیگر روش های درمانی و پزشکی احتمال وجود خطر نیز دارد. احتمال مرگ در این عمل بسیار کم می باشد اما مرگ نیز جزو خطرات و مشکلات آنژیوگرافی می باشد در نتیجه بهتر است قبل از عمل در مورد تمام مشکلات احتمالی با پزشک خود صحبت و از همه خطرات آن آگاهی کامل پیدا کنید. به طور کلی بروز عارضه های جدی کمتر از 1 در 1000 نفر است و بیشتر برای افرادی اتفاق می افتد که بیماری های زمینه ای و مشکلات قلبی دارند. در صورت نیاز به ویزیت توسط پزشک قلب و یا انجام آنژیوگرافی دارید می توانید به بهترین دکتر آنژیوگرافی اصفهان در کلینیک زاینده رود مراجعه کنید.

آیا آنژیو قلب خطرناک است؟ احتمال مرگ در آنژیوگرافی چقدر است؟

خطراتی که آنژیوگرافی می تواند داشته باشد، شامل موارد زیر است:

  • هماتوم: خونریزی زیر پوست در محل زخم، زخم حاصل شده به طور طبیعی پس از چند روز باید بهبود یابد و در صورت نگرانی و بهبود نیافتن باید به پزشک خود مراجعه کنید.
  • کبودی: پس از انجام آنژیوگرافی ممکن است تا چندین هفته کشاله ران یا بازو دچار کبودی شود.
  • آلرژی یا حساسیت: انجام این عمل در برخی افراد ممکن است سبب ایجاد دانه های قرمز و سردرد شود که نشانه های آلرژی می باشد و بهتر است قبل از عمل در مورد حساسیت های خود با متخصص قلب صحبت کنید.
  • آسیب به شریان: یکی از موارد نادر که در اثر این عمل ممکن است به وجود بیاید تحت تاثیر قرار دادن خونرسانی شریان های بازو یا کشاله ران است.
  • حمله قلبی: یکی از خطرات جدی آنژیوگرافی است که در صورت اتفاق خون رسانی به قلب را قطع می کند.
  • آسیب به بافت: وقتی که عمل آنژیوگرافی مدت زمان زیادی به طول انجامد در اثر اشعه ایکس به بافت ها آسیب وارد می شود.
  • سکته مغزی: از دیگر مشکلات جدی این عمل می باشد که خون رسانی به مغز را با اختلال مواجه می کند و سبب سکته مغزی می شود.
  • صدمه به کلیه: زمان انجام آنژیوگرافی ممکن است کلیه تحت تاثیر ماده تزریق شده قرار گیرد و در اثر آن عملکرد کلیه ها با مشکل مواجه شود.

آیا آنژیو قلب خطرناک است

کاهش احتمال خطر پس از آنژیوگرافی

در واقع پس از یک استراحت کوتاه می توانید همان روز پس از عمل آنژیو بیمارستان را ترک کنید اما در بیشتر افراد به دلیل احساس خستگی و یا وجود زخم و کبودی در محل به مدت یک هفته بهتر است که فعالیت هایی نظیر رانندگی، حمام و بلند کردن وسایل سنگین و ... پرهیز کنید و به این نکته توجه کرد که در زمان بهبودی مشاهده هر گونه علائم و عوارضی مهم است و باید بررسی شود به عنوان مثال اگر محل زخم تورم کند و زخم بدتر شود یا خونریزی داشته باشید باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
همانطور که در بالا گفته شد آنژیوگرافی ایمن است اما احتمال خطر در هر نوع آزمایش آن وجود دارد و امکان خونریزی، عفونت، ضربان قلب نامنظم، حمله قلبی، سکته و مرگ نیز وجود دارد اما امکان رخ دادن هر یک از مشکلات بسیار کم می باشد و اگر فردی دچار عملکرد ضعیف کلیه بر اثر دیابت یا فشار خون بالا باشد امکان آسیب به کلیه و اخلال در عملکرد آن ها بیشتر می شود، گاهی این عوارض موقتی هستند و پس از مدتی از بین می روند اما گاهی دائمی بوده و از بین نمی روند.

 

آنژیو قلب چقدر طول می‌کشد؟

این عمل معمولا در بیمارستان و در بخش عکس‌برداری با اشعه ایکس یا رادیولوژی انجام می‌شود و حدودا یک تا دو ساعت هم طول می‌کشد. البته ممکن است گاهی اوقات بیشتر زمان ببرد که در هر صورت شما معمولا می‌توانید همان روز به خانه برگردید. اگر آنژیوپلاستی یا رادیولوژی مداخله‌ای همزمان با آنژیوگرافی انجام شود، باعث می‌شود که این پروسه طولانی‌تر باشد.

 

عمل آنژیوگرافی

در پاسخ به آن دسته از افرادی که می‌پرسند آیا آنژیو قلب خطرناک است یا خیر، باید گفت این عمل مراحل ساده‌ای دارد که به صورت زیر خواهد بود:

  • افراد بزرگسال معمولا بیدار و هوشیار خواهند بود، اما ممکن است برای کودکان خردسال از بیهوشی عمومی استفاده شود.
  • یک برش کوچک روی پوست و در محل رگ‌ها ایجاد می‌شود که معمولا در نزدیکی کشاله ران یا مچ دست است. از بی‌حس‌کننده موضعی برای بی‌حس کردن استفاده می‌شود تا درد در آن ناحیه حس نشود.
  • یک لوله بلند، نازک و انعطاف‌پذیر (کاتتر) در شریان قرار داده می‌شود و با دقت به ناحیه موردنظر هدایت می‌شود. ممکن است در هنگام انجام این کار کمی فشار و کشش را احساس کنید، اما دردی نخواهد داشت.
  • یک رنگ مخصوص (ماده کنتراست) از طریق کاتتر تزریق می‌شود. پس از انجام این کار ممکن است برای چند ثانیه احساس گرما و برافروختگی داشته باشید.
  • هنگامی که ماده حاجب در رگ‌های خونی شما جریان می‌یابد، چندین عکس با اشعه ایکس گرفته می‌شود.
  • گاهی اوقات ممکن است یک بالون یا یک لوله کوچک برای باز کردن یک شریان باریک به طور همزمان قرار داده شود. این عمل به آنژیوپلاستی معروف است.
  • پس از انجام این عمل، کاتتر برداشته می‌شود و برای جلوگیری از هرگونه خونریزی، بر روی برش فشار وارد می‌شود. نیازی به بخیه نیست.

احتمال مرگ در انژیوگرافی

مراقبت‌های بعد از آنژیوگرافی در منزل

احتمالا با اطلاع از روند عمل، از اینکه از پزشکتان بپرسید آیا آنژیو قلب خطرناک است، منصرف شده‌اید زیرا دیدید که یک عمل کاملا سرپایی و ساده است. اما به هر حال پس از انجام این عمل هم شما را به بخش ریکاوری می‌برند و از شما خواسته می‌شود که چند ساعت بی‌حرکت دراز بکشید تا از خونریزی ناشی از بریدگی جلوگیری شود! معمولا شما همان روز مرخص می‌شوید اما گاهی اوقات ممکن است لازم باشد یک شب در بیمارستان بمانید. اغلب نتیجه آزمایش قبل از رفتن به منزل به شما اطلاع داده می‌شود اما عکس گرفته‌ شده با اشعه ایکس اغلب نیاز به مطالعه دقیق دارد و اعلام نتیجه آن تا چند هفته طول می‌کشد.

بهتر است دوران نقاهت در خانه به این صورت طی شود:

  • 24 ساعت استراحت کنید. اگر مشکلی دارید، بهتر است کسی حداقل در طول این مدت کنارتان باشد.
  • هر زمان مایل بودید و شرایطش را داشتید، می‌توانید غذا بخورید. ماده حاجب از طریق ادرار دفع می‌شود، بنابراین نوشیدن آب زیاد می‌تواند به دفع سریع‌تر آن کمک کند.
  • معمولا می‌توانید روز بعد به فعالیت‌های روزمره‌تان بازگردید، اگرچه ممکن است لازم باشد برای چند روز از بلند کردن اجسام سنگین و ورزش‌های شدید خودداری کنید.
  • احتمالا حداقل برای چند روز کمی کبودی و درد خواهید داشت.

سخن آخر

امیدواریم با خواندن این مقاله به جواب این سوال که "آیا آنژیو قلب خطرناک است" یا خیر رسیده باشید. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که پزشک انجام عمل آنژیوگرافی را برایتان تجویز کرده است، توصیه می‌کنیم این کار را حتما در کلینیک‌های معتبر انجام دهید. این روزها مراکز زیادی این کار انجام می‌دهند، اما کلینیک زاینده‌رود جزو آن دسته از کلینیک‌هایی است که این عمل را با کادری مجرب و پزشکانی حاذق انجام خواهد داد. به همین دلیل هم به عنوان یکی از بهترین کلینیک‌های تخصصی در شهر اصفهان شناخته می‌شود.

 

نوشتن دیدگاه