علت مثبت شدن تست تیلت

زمانی که فرد دچار سنکوب شود، باید برای روشن شدن دلیل آن تست تیلت بدهد. سنکوپ به حالتی گفته می شود که فرد در حالت نیمه بیهوشی است. در این حالت فرد به طور موقت هوشیاری خود را از دست داده و از اتفاقات اطراف خود بی‌خبر می‌ماند. علت اصلی این عارضه نرسیدن خون کافی برای مدتی به مغز است. تست تیلت تمامی جزئیات به همراه علت غش کردن را روشن می کند. هنگامی که بیمار به صورت پی در پی دچار سنکوب شود، پزشک آزمایشاتی تخصصی از او می گیرد. لازم به ذکر است که انجام تست تیلت تنها برای افرادی که سابقه مکرر غش کردن دارند به کار نمی رود. بلکه سایر افرادی که حتی برای یک بار به سنکوب دچار شده و احتمال تکرار مجدد در آنها بالاست نیز می‌توانند از تست تیلت بهره ببرند.

برای انجام تست تیلت بیمار بر روی یک سطح صاف دراز کشیده و با کمک بند و تسمه هایی مخصوص، در موقعیت خود ثابت باقی می ماند. این فرایند برای حدود ۱۵ دقیقه انجام می شود تا اینکه صفحه به حالت عمودی در می آید. سپس بیمار به مدت ۴۵ دقیقه در حالت عمودی باقی می ماند. به طوری که نوعی ایستادن سریع از حالت خوابیده شبیه سازی می شود. پس از انجام این فرایند جزئیاتی از مدت ضربان قلب و فشار خون بیمار ثبت می شود؛ این امر به پزشک کمک می‌کند تا پاسخ های قلبی بدن در برابر انواع تغییر موقعیت آن را به ثبت برساند.

چه زمانی تست تیلت مثبت می شود

اکثر فرم های سنکوب در دو حالت آریتمی های قلبی و نوروکاردیولوژنیک تقسیم می شوند. سنکوپ نوروکاردیولوژنیک یک اختلال پیچیده است که دلیل آن مکانیسم های رفلکسی پیچیده مغز و عروقی می باشد. در این حالت زمانی که فرد می ایستد ۵۰۰ الی ۸۰۰ سی سی خون در اندامهای تحتانی جابجا شده و منجر به افت ناگهانی برگشت خون وریدی به قلب می شود. در واقع تست تیلت کمک می‌کند تا میزان برگشت خون وریدی به قلب تعیین شود. زمانی که این تست نشان دهد که ۵۰۰ الی ۸۰۰ سی سی خون در قسمتهای تحتانی جابجا می شوند، در واقع تست تیلت مثبت شده است.

چه زمانی تست تیلت مثبت می شود

اقدامات اولیه و مراقبت های پس از تست تیلت

برای تست تیلت بیمار باید تا ۶ ساعت قبل از انجام تست ناشتا باشد. مصرف برخی از داروها نظیر نیترات، پروپرانولول، متوپرولول، آتنولول و غیره نیز تا پیش از ۴۸ ساعت مجاز نمی باشد. تست تیلت در کمتر از یک ساعت و در سه مرحله صورت می پذیرد. در این حین ممکن است بیمار دچار خستگی و کلافگی شود. از این رو ۱۵ دقیقه استراحت در تخت های زاویه دار به تشخیص پزشک، لحاظ می شود.

پس از انجام تست تیلت فرد باید به مدت یک ساعت در کلینیک بماند تا فشار خون و ضربان قلب او تحت نظر قرار گیرند. سپس بیمار باید برای مدتی استراحت کند و از رفتن به محیط های شلوغ به طور جد پرهیز نماید. در صورت افت فشار خون به تشخیص پزشک ، دارو به صورت وریدی تزریق می شود.

نوشتن دیدگاه