سکته قلبی گرفتگی و مسدود شدن رگ و عروق قلب است که می تواند حاد یا خفیف باشد. اگر رگ مسدود شده باریک باشد یا گرفتگی گسترده ای در رگ رخ نداده باشد، فرد دچار سکته قلبی خفیف شده است. در سکته قلبی خفیف خونرسانی به قلب به سبب گرفتگی جزئی، به خوبی انجام نمی شود و برخی از سلول های قلب صدمه دیده و می میرند.
علائم رد کردن سکته قلبی
- درد در قفسه سینه: درد در قفسه ی سینه یکی از علامات سکته قلبی است که شخص آن را در هنگام فعالیت بدنی یا در حالت استراحت بدن احساس می کند. این درد می تواند ابتدا خفیف باشد و طی دو دقیقه شدت بگیرد. این درد مثل فشرده شدن قفسه سینه یا سنگینی در این ناحیه است. برخی متخصصان می گویند اگر درد قفسه سینه زودگذر یا نقطه ای باشد و با فشار دست بیشتر شود احتمالا به قلب مربوط نیست. اما در هر حال بهتر است پزشک قلب و عروق شمارا معاینه کند. درد در قفسه سینه شایع ترین نشانه حمله قلبی است، البته برخی افراد به خصوص زنان دردی در قفسه سینه احساس نکرده اما سکته قلبی می کنند.
- درد بالای بدن و سمت چپ بدن: افرادی که دچار حمله ی قلبی می شوند دردی پیش رونده به سمت چپ بدن و بازوها را تجربه می کنند. در برخی مواقع نیز ممکن است بیمار دردی در شانه، پشت، گردن و دست ها احساس کند در صورتی که اخیرا کار خسته کننده ای انجام نداده باشد این درد مانند کرختی و خستگی در این اعضای بدن است.
- احساس سبکی سر و سرگیجه: اگر به همراه دیگر علائم سکته قلبی احساس سرگیجه ،غش، سبکی سر و ضعف کردید باید فورا با اورژانس تماس بگیرید. دلیل سرگیجه و سبکی سر می تواند کاهش فشار خون و ضعف در خونرسانی به مغز باشد.
- تهوع، سوزش سر دل و معده درد: اختلال در گوارش می تواند دلایل فروانی داشته باشد اما برخی افراد در زمان سکته قلبی حالت تهوع و سوزش سر معده را احساس می کنند. اگر این علائم همراه با دیگر علائم سکته قلبی رخ دهد می توان گفت دچار سکته قلبی شده اید.
- تعریق سرد، سرفه مداوم همراه با خس خس کردن و سرفه همراه با خون، ضربان قلب تند یا کند، تنگی نفس، ورم قوزک پا، ورم شکم، کاهش تمرکز و هوشیاری از دیگر علائم وقوع سکته قلبی هستند.
علائم سکته قلبی در حال پیشرفت
اگر علائم زیر را دارید احتمالا در معرض وقوع یک سکته قلبی هستید:
- کوتاه نفس کشیدن و تنگی نفس
- ضربان قلب شدید و نامنظم
- تکرر ادرار
- سرفه خلط دار همراه با خون
- خستگی و بی رمقی
- کاهش اشتها و حالت تهوع
- کاهش توانایی ورزش کردن
- عدم تمرکز
اختلالات و عوارض بعد از سکته قلبی
- اختلال در کار دریچه های قلب: پس از سکته قلبی اگر قلب بزرگتر از حالت معمول شود، کار دریچه های قلب دچار اختلال می شود.
- اختلال در ضربان قلب(آریتمی): کند یا تند شدن ضربان قلب از دیگر عوارض سکته قلبی هستند.
- نارسایی کلیه: سکته قلبی موجب اختلال در خونرسانی به کلیه شده و سبب نارسای کلیه می شود که با درمان دیالیز همراه می شود.
- مشکلات کبد: در هنگام ایست قلبی مایعات در بدن جمع شده و سبب زخم شدن و آسیب به کبد می شود.