آیا سنکوپ خطرناک است

سنکوب زمانی اتفاق می‌افتد که فرد هوشیاری خود را به طور موقت از دست بدهد. در این هنگام ممکن است که علائم به صورت عمیق یا سطحی بروز کند؛ به این معنی که در حالت سطحی فرد تنها تعادل و نیمی از سطح هوشیاری خود را از دست می دهد و در حالت عمیق آن به کلی به اغما می رود. لازم به ذکر است که منظور از سنکوب به هیچ عنوان صرع و تشنج نیست. معمولاً پس از غش کردن، افراد هوشیاری خود را به دست آورده و بدون هیچ عارضه ای به حالت طبیعی خود باز می گردند. از این رو در بیش از ۹۰ درصد موارد، سنکوپ هرگز خطرناک نبوده و جزو بیماری های نگران‌کننده به شمار نمی آید.

آیا پس از سنکوپ به پزشک مراجعه کنیم

اگر قبلاً سابقه غش کردن ناگهانی نداشته‌اید، هنگام بروز سنکوپ حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. در موارد اندکی مشاهده شده است که فرد تنها با یک بار سنکوب کردن جان خود را از دست داده است. دلیل این امر هم شوک عصبی بسیار زیاد به مغز اوست. یکی از مهمترین دلایلی که مراجعه به پزشک را ضروری می‌کند این است که احتمالا فرد قبلاً به دنبال سنکوپ دچار حادثه شده است. شناسایی زودهنگام علت سنکوب می تواند شما را از بروز مشکلات احتمالی مصون نگه دارد. ضروری است که شرایط قبل از غش کردن خود را به اطلاع پزشک برسانید تا او را در تشخیص بهتر کمک کنید.

آیا پس از سنکوپ به پزشک مراجعه کنیم

چه مواردی خطر ابتلا به سنکوپ را افزایش می‌دهد

استرس شدید خطر ابتلا به سنکوپ را تا حد زیادی افزایش می دهد. استرس می تواند جریان خون را مختل کند؛ تا جایی که خون به مغز نرسیده و فرد را دچار بیهوشی ناگهانی کند. در بیشتر افرادی که مدت زمان زیادی را ایستاده می مانند سنکوب مشاهده شده است. ایستادن دراز مدت روی پاها می‌تواند فرد را دچار خستگی مفرط نموده و جریان خون را در بدن او مختل کند. سنکوپ به طور کلی به سه حالت قلبی، غیر قلبی و علل ناشناخته بروز می کند. 

  • سنکوپ قلبی: عوامل سنکوپ قلبی عبارتند از: فشار خون بالا یا پایین، حمله قلبی، ضربان قلب غیر طبیعی یا آریتمی و مشکلات دریچه‌ ای قلب نظیر انسداد دریچه های قلب و یا تنگی آن. علائم سنکوپ قلبی نیز شامل گیجی، حالت تهوع، استفراغ، احساس سنگینی در پاها، رنگ پریدگی و تعریق می‌شود.
  • سنکوپ غیر قلبی: بیش از ۹۰ درصد سنکوپ ها بر اثر عوامل غیر قلبی است؛ به گونه ای که بیشترین علت سنکوب در افراد وازوموتور یا تجمع خون در پاها گزارش شده است. تجمع خون در پاها باعث کاهش فشار خون و در نتیجه عدم جریان خون به مغز می شود.
  • سنکوپ با علل ناشناخته: پزشکان هنوز نتوانسته اند علل برخی از سنکوب ها را شناسایی کنند. به طوری که فرد در حالت عادی هیچ گونه مشکلی از نظر سلامتی نداشته و سابقه بیماری در او گزارش نشده است. از این رو، اغلب افرادی که دچار سنکوپ با علل ناشناخته می شوند در معرض خطر مرگ قرار دارند. 
نوشتن دیدگاه