برای اکو قلب باید ناشتا بود

 اکوکاردیوگرافی که اغلب با نام اکوی قلب شناخته می شود، روشی است که در آن عارضه های قلبی و وضعیت کلی آن از طریق ارسال امواج فراصوت به بافت ماهیچه های قلب صورت می گیرد. برای اکوی قلب نیازی به مراجعه به بیمارستان و بستری نیست. بسیاری از کلینیک ها این تست را انجام داده و در آن واحد نتیجه آن را اعلام می کنند. این تست زمانی انجام می شود که علائم زیر در بیمار مشهود باشند:

  • بروز درد قفسه سینه
  • بروز صداهای غیرطبیعی از سوی قلب
  • هنگامی که بیمار دچار تب روماتیسمی می شود
  • وجود نقص های مادرزادی قلبی در بیمار
  • هنگامی که فرد دچار حمله قلبی می شود

نحوه انجام اکوی قلب

مراحل انجام اکوی قلب به شرح زیر است:

  • ابتدا بیمار بر روی تخت به پهلو یا پشت می خوابد.
  • سپس پزشک ژل مخصوصی را بر روی سینه شما می مالد.
  • امواج فراصوت به بافت های قلب ارسال می شوند.
  • امواج فراصوت با برخورد به دریچه و بافت های قلب گزارشاتی را از وضعیت آن به ثبت می رسانند.
  • پس از 15 الی 20 دقیقه نتایج نهایی تست روی مانیتور دستگاه ثبت می شوند.
  • اکنون وقت آن رسیده تا پزشک گزارش نهایی را به شما اعلام کند.

نحوه انجام اکوی قلب

آمادگی های لازم قبل از اکوی قلب

جالب است بدانید که اکوی قلب نیازی به آمادگی خاصی ندارد. افرادی که در حال مصرف داروهای مختلف هستند به راحتی می توانند داورهای خود را قبل از انجام این تست مصرف کنند. همچنین، لزومی برای ناشتا بودن نیست و امکان خوردن و آشامیدن قبل از انجام تست اکوی قلب بلامانع است. البته، این در حالی است که در برخی از مواقع پزشک از شما می خواهد که چند ساعت قبل از انجام تست اکو از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. این شرایط معمولا هنگام تست اکوی قلب از طریق مری لحاظ می شود. چراکه خوردن و آشامیدن موجب می شود تا مری چرب یا آغشته به مواد غذایی شود.
با این حال توصیه می شود قبل از انجام تست اکوی قلب در خصوص داروهایی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت نمایید. مصرف برخی از داروها تست اکوی قلب را مختل کرده و موجب ثبت نتایج نادرست می شود.

آمادگی های اکوی قلب برای مبتلایان به دیابت

مبتلایان به دیابت در معرض بیماری های عروقی قرار داشته و همین امر موجب شده است تا آنها همیشه در اولویت تست اکوی قلب قرار داشته باشند. در مورد بیماران دیابتی، بیماری عروق کرونر اغلب گزارش شده و یکی از مهمترین عامل های مرگ و میر در این افراد است. به طوری که احتمال بروز عروق کرونر در مردان میانسال دیابتی تا 5 برابر بیشتر است. در بین زنان میانسال دیابتی نیز این احتمال تا 8 برابر گزارش شده است.
اغلب پزشکان مصرف داروهای تجویز شده برای مبتلایان به دیابت را هنگام تست اکوی قلب منع نمی کنند. البته، از آنها می خواهند تا زمان مصرف داروهای خود را به گونه ای تنظیم کنند که تا 4 ساعت قبل از انجام تست اکو مجبور به مصرف آنها نشوند. همچنین، مصرف آب هیچ مشکلی را برای تست اکو ایجاد نمی کند.

آمادگی های لازم قبل از انجام اکوی قلب از طریق مری

قبل از انجام تست اکو از طریق مری بیمار موظف است تا فرم رضایت نامه را پر کند. قبل از انجام تست به این روش نیز باید ناشتا بود. البته، درباره مدت زمان ناشتا بودن و همچنین شرایط انجام تست از قبل با شما صحبت خواهد شد. کلیه مدارک پزشکی نظیر نوار قلب، عکس قفسه سینه، جواب آنژیوگرافی و اکوهای انجام شده قبلی خود را حتما به همراه خود داشته باشید تا پزشک با آگاهی کافی اقدام به انجام تست اکوی قلب از طریق مری کند.

 

نوشتن دیدگاه