پس از انجام آنژیوگرافی باید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کرد. از این رو، مصرف میوههای مختلف، سبزیجات، ویتامین و مواد معدنی به شدت توصیه میشود. شما میتوانید با مصرف غذاهایی نظیر برنج قهوهای، گندم، بلغور، ماهی سالامون، شاه ماهی، قزل آلا، حبوبات، زیتون، آجیل و غیره یک رژیم غذایی ایده آل را برای خود تنظیم کنید. در صورت نیاز به ویزیت توسط پزشک قلب و یا انجام آنژیوگرافی دارید می توانید به بهترین دکتر آنژیوگرافی اصفهان در کلینیک زاینده رود مراجعه کنید.
بعد از آنژیوگرافی چه غذاهایی مصرف کنیم
بعد از آنژیوگرافی باید مایعات را به فهرست مصرف روزانه اضافه کرد. مصرف مایعات موجب میشود تا بدن پس از انجام یک آزمایش سخت استراحت کند. این مواد شامل آب، چای، سوپ رقیق، قهوه کم رنگ و قطعات یخ میشوند. ممکن است پس از ترخیص، بیمار احساس حالت تهوع و یا بیهوشی کند. از این رو، پزشک برای بهبود ناراحتی دستگاه گوارش او یک سری مایعات را تجویز میکند. در ادامه برخی از غذاهای مفید دیگر را به شما معرفی میکنیم:
- رژیم غذایی کم چرب: از آن جایی که بیماران عروقی از مشکلات چربی بالای خون نیز رنج میبرند، مصرف غذاهای کم چرب برای آنها توصیه میشود. توجه داشته باشید که رعایت این رژیم غذایی به صورت دائمی بوده و فرد نباید تا آخر عمر خود از غذاهای پرچرب استفاده کند. در واقع مقدار مجاز مصرف چربی برای این افراد بین 7 الی 30 درصد در روز است. مصرف گوشت بدون چربی و لبنیات کم چرب مناسب حال این افراد میباشد.
- غذاهای کم کالری: یکی دیگر از رژیم های غذایی سالم برای بیماران عروقی مصرف غذاهای کم کالری است. مصرف کالری بالا منجر به افزایش وزن و در نتیجه دیابت میشود. دیابت میتواند باعث بروز سایر بیماری های عروقی نظیر شریان کروناری شود.
- مصرف روغن های سالم قلبی: مصرف روغن های سالم قلبی نظیر روغن سویا، روغن کلزا و غیره به جای کره و روغن های چرب بهترین رژیم غذایی برای بیماران عروقی است. کسانی که به تازگی آنژیوگرافی انجام دادهاند، نباید میزان چربی خون خود را بالا ببرند. از این رو، توصیه میشود رژیم غذایی خود را برای همیشه تغییر داده و رو به مصرف غذاهای کم چرب بیاورند.
- خارج کردن چربی های ترانس از فهرست غذایی: مصرف فست فود، غذاهای پخته شده و چرب، پنیر پیتزا و غیره میزان کلسترول خون را بالا میبرند. در این محصولات برای ماندگاری از اسانس ها و مواد نگهدارنده استفاده میشود که مصرف آن را برای بیماران عروقی ناممکن میکند.
- رژیم غذایی کم سدیم: در کنار کاهش مصرف غذاهای کم کالری و کم چرب باید رژیم غذایی کم سدیم را نیز به آنها اضافه کرد. چراکه مصرف سدیم موجب تجمع مایعات در اطراف قلب شده و در نتیجه نارسایی های قلبی را به وجود میآورد.
از این رو، مصرف روزانه 1500 الی 2300 میلی گرم سدیم در روز بهترین حالت ممکن برای مصرف آن است. توصیه میشود در حین خرید محصولات غذایی بر روی برچسب آنها میزان سدیم موجود را بررسی کنید. در صورت بالا بودن سدیم آنها بیش از رقم ذکر شده، مصرف آن برای شما ممنوع است.
تنظیم یک رژیم غذایی ایده آل برای بعد از آنژیوگرافی
پس از این که محصولات غذایی فوق را در فهرست مصرفی خود محدود کردید نوبت به تنظیم یک رژیم غذایی ایده آل میرسد. طبق توصیه پزشکان یک رژیم غذایی مناسب برای قلب شامل محصولات زیر میشود:
- مصرف روزانه 3 وعده غلات در روز
- مصرف 2 الی 3 وعده ماهی در هفته
- مصرف روزانه بیش از 5 لیوان آب میوه و سبزیجات
- مصرف پروتئین به اندازه کافی
- مصرف روغن زیتون در وعده های غذایی مختلف
- مصرف آجیل
توجه داشته باشید که میزان مصرف این محصولات بستگی به شدت آنژیوگرافی شما دارد. در صورتی که عمل آنژیوگرافی شما سخت و طولانی مدت بوده است، باید میزان مصرف غلات و مواد معدنی را در روز افزایش دهید.