امروزه با توجه به سبک زندگی افراد متاسفانه بیماری ها و اختلالات قلبی و عروقی در حال افزایش می باشد به طوری که طبق آمار رسمی ثبت شده توسط سازمان های ذیربط درصد بالایی از مرگ و میرهای روزانه به سبب عوارض قلبی و عروقی می باشد. مورد مهمی که باید توجه خاصی به آن داشته باشیم، کاهش چشمگیر زمان بروز علائم بالینی در بیماران و همچنین درگیر شدن رده های سنی جوانان و میانسالان با این گروه از بیماری ها می باشد. همه ما باید با اصلاح لایف استایل و شیوه زندگی خود گامی مثبت به سمت سلامتی برداشته تا از عوارض بیماری های قلبی و عروقی در امان بمانیم با این وجود به دلیل احتمال درگیر شدن با این دست از بیماری ها و نیاز به دکتر مجرب در این زمینه، به بررسی و معرفی بهترین فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب اصفهان می پردازیم. برای ویریت توسط بهترین دکتر قلب اصفهان می توانید به کلینیک قلب زاینده رود مراجعه کنید.
مطالعه الكتروفيزيولوژي(EPS) در اصفهان
مطالعه الكتروفيزيولوژي یاElectro Physiology Studies ابزاری دقيق به منظور بررسی وتشخيص آريتمي و اختلالات ريتم قلب می باشد که با استفاده از این روش چگونگی ضربان قلب و عملکرد سیستم هدایتی آن مورد مطالعه قرار می گیرد. به دلیل این که اختلال در سیستم هدایت قلب معمولا به شکل موقت و یا حمله ای بروز می کند و در هولتر قلبی و الكتروكارديوگرام قابل پیگیری نیست، از روش EPS برای تشخیص این گروه از اختلالات قلبی– عروقی استفاده می شود. گاهی نیز برای بررسی میزان احتمال مرگ ناگهانی در بیماران درگیر با اختلالات آریتمی قلبی و نارسایی های قلبی از این روش استفاده می شود. در جریان این مطالعه، مدار الکتریکی غیرطبیعی در قلب و یا نقطه ای از قلب که باعث ایجاد ضربان نامنظم می شود، شناسایی می گردد. برای مطالعه الكتروفيزيولوژي نیاز به بستري در مدت زمان كوتاه داریم. برای انجام EPS قلب نیازی به بيهوشي کامل نیست و می توان این کا را تحت بي حسي موضعي و با استفاده از داروهای آرام بخش انجام داد. در مطالعات الکتروفیزیولوژی به طور کلی موارد زیر قابل بررسی و تشخیص می باشد:
- بررسی میزان پاسخ به درمان در آریتمی قلبی
- مطالعه آریتمی بطنی ایدیوپاتیک
- بررسی چگونگی بروز آریتمی در بیماران قلبی و بیماری های همراه
- بررسی راه های تشخیص آریتمی قلبی
- بکارگیری الکتروکاردیوگرافی در احتمال بروز مورتالیتی اختلالات دریچه ای
به منظور بررسی مواردی که در بالا به آن اشاره شد باید به فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات تکمیلی درباره EPS می توانید به کلینیک تخصصی قلب و عروق زاینده رود اصفهان مراجعه نمایید.
روش اجرای مطالعه الكتروفيزيولوژي یا Electro Physiology Studies
بطور کلی EPS یک روش تشخیصی کم خطر می باشد که شباهت زیادی با آنژیوگرافی دارد با این تفاوت که در آنژیوگرافی از سرخرگ و در EPS از سیاهرگ استفاده می شود. برای انجام EPS پزشک با بررسی لیست داروهای مصرفی بیمار، مواردی که ممکن است برای انجام تست ایجاد مشکل یا تداخل کند را قطع کرده و پس اعمال بی حسی موضعی در ناحیه کشاله ران( سیاهرگ فمورال)، کاتتر مخصوص را وارد و به سمت قلب هدایت می کند و در بخش های مختلف قرار می دهد و پس از اعمال پالس های الکتریکی به قلب و دریافت پاسخ، اطلاعات مورد نیاز ثبت می شود. پس از پایان کار و خارج کردن کاتتر، نیاز است به استفاده از کیسه شن در محل پانسمان می باشد. تا 6 ساعت پس از انجام EPS نیاز به کنترل ریتم قلب بیمار می باشد. کلینیک تخصصی قلب و عروق زاینده رود اصفهان با همکاری پزشک فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب بهترین خدمات درمانی و تشخیصی را به بیماران ارائه می دهد.