برخی از افراد در زمان های خاصی دچار آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب می باشند. کند و تند شدن ضربان قلب نیز یکی دیگر از عوارضی است که برخی از افراد به آن دچار می شوند. گرفتن نوار قلب در این بیماران در زمان خاص ممکن است این عارضه را ثبت نکند به همین دلیل برای این بیماران از تست هولتر استفاده می شود. تست هولتر برای ثبت عملکرد قلب در یک دوره طولانی یک تا دو روزه انجام خواهد شد. هولتر دستگاهی کوچک است که به اندازه یک موبایل کوچک می باشد. این دستگاه دارای چند سیم و چند الکترود می باشد که به بدن فرد بیمار وصل خواهند شد. در این تست نیازی به بستری شدن بیمار نخواهد بود و فرد باید این دستگاه را در این مدت با خود نگه دارد. این دستگاه را می تواند بر روی کمر نصب کرد و یا به گردن آویزان نمود. الکترود ها توسط پزشک و یا پرستار به بدن فرد بیمار وصل خواهند شد و تا طی شدن زمان مشخص شده همراهفرد خواهند بود. در این دوره فرد به تمام فعالیت های روتین خود خواهد پرداخت. برای ویریت توسط بهترین دکتر قلب اصفهان می توانید به کلینیک قلب زاینده رود مراجعه کنید.
موارد استفاده از هولتر قلب
دستگاه هولتر دارای حساسیت بالایی است و می تواند کوچکترین سیگنال های قلبی را ثبت نماید. بعد از مدت یک یا دو روز فرد به پزشک مراجعه کرده و دستگاه را تحویل خواهد داد. دستگاه هولتر قادر خواهد بود ضربان و عملکرد قلب را در حافظه خود ذخیره نماید. پزشک با تحلیل آن می تواند نتیجه را اعلام کند و نسبت به مشکلات قلبی و عوارض ان اگاهی ÷یدا کند. با استفاده از دستگاه هولتر می توان فهمید که فرد دچار حمله قلبی شده است یا نه. تراشه قلبی توسط پزشک و با نرم افزار کامپیوتری قابل تفسیر خواهد بود. در طی زمانی که دستگاه هولتر به بیمار وصل است وی باید تمامی فعالیت های روزانه خود را انجام دهد. در صورتی که بیمار در طول زمانی که دستگاه هولتر به او متصل است علائم و نشانه هایی را ببیند باید آن ها را با ذکر ساعت یاداشت کند و در اختیار پزشک قرار دهد. تست هولتر در موارد زیر انجام خواهد شد:
- سنکوپ و غش کردن ناگهانی و بدون دلیل
- سرگیجه
- آریتمی قلبی
- تپش قلب
- سکته مغزی و عوارض مغزی که به دلیل عملکرد قلب اتفاق می افتد.
نتیجه هولتر قلب
اگر فرد دچار فعالیت های سنگین قرار بگیرد و ضربان قلب او بالا برود موج سینوسی برای هولتر اتفاق می افتد. اگر این موج کاردی سینوسی به دلیل فعالیت ورزشی مشخص شده باشد، مشکلی برای فرد نخواهد داد. در هنگام استفاده از دستگاه هولتر باید مواردی را رعایت کرد زیرا ممکن است در اثر تداخل برخی از سیگنال های بیرونی عملکرد و موج حاصل از هولتر دچار اختلال شوند. در این مورد تمامی وسایلی که دارای امواج الکترومغناطیس هستند مانند ماکروویو، چرخ گوشت، جاروبرقی و ... باید در محیطی که بیمار قرار دارد مورد استفاده قرار نگیرند. در مورد ورزشکاران و کسانی که فعالیت های شدید بدنی انجام می دهن بالا رفتن ضربان قلب و سینوسی شدن اطلاعات کاردی در دستگاه هولتر مشکل ساز نخواهد بود.
با بررسی نتایج ثبت شده در دستگاه هولتر قلب، پزشک می تواند به تشخیص بیماری فرد بپردازد.