عملکرد هولتر قلب

شاید تا کنون اتفاق افتاده است که با مراجعه به پزشک در مطب یا بیمارستان ها با دستگاه ها و مانیتورهایی متعددی رو به رو شده اید که به بررسی عملکرد قلب بپردازند. در میان این دستگاه ها،صفحه های مانیتوری زیادی که وجود دارند و از آن ها برای ثبت عمکرد و ریتم قلب استفاده می شود. این دستگاه ها هر کدام دارای شکلی مشخص و کارآیی متفاوت خواهند بود. هولتر قلب در واقع دستگاهی است که از آن برای ثبت فعالیت قلبی به مدتی طولانی استفاده می شود. این دستگاه را به بیانی دیگر دستگاه الکتروکاردیوگرافی می نامند. دستگاه هولتر دارای اندازه ای کوچک به اندازه یک ماشین حساب است به گونه ای که می توان این دستگاه را به آسانی مثل گوشی تلفن همراه بر روی کمر نصب کرد یا آن را از گردن آویزان نمود. برای انجام تست هولتر قلب به طور معمول نیازی به بستری شدن نخواهد بود فرد می تواند در منزل و با انجام فعالیت های روزانه تحت انجام تست هولتر قرار بگیرد.

نحوه عملکرد هولتر قلب

عملکرد این دستگاه به این گونه است که می توان بر ریتم ضربان قلب نظارت داشته باشد. با استفاده از دستگاه هولتر می توان ضربان قلب را به صورت یک نوار قلب به نمایش درآورد. دستگاه هولتر ضربان قلب را بر روی کاغذ ثبت نخواهد کرد بلکه این نوار قلب در حافظه دستگاه ذخیره خواهد شد. در رابطه با دقت دستگاه هولتر می توان اینگونه گفت که ضعیف ترین نوع از سیگنال هایی که توسط قلب ایجاد می شوند با استفاده از دستگاه هولتر قابل حس است و می تواند ان را احساس کند. با اتصال این دستگاه به کمربند و یا آویزان نمودن به گردن به طور مداوم ضربان قلب ثبت می شود. اغلب هولتر ها دارای وزنی سبک، سیم و چند الکترود می باشند. این دستگاه به طور معمولا عملکرد قلب را در یک بازه زمانی 24 تا 48 ساعته ثبت خواهد کرد. این دستگاه به طور معمول به بدن بیمار وصل می شود و از بیمار خواسته می شود تا در طول مدتی که هولتر به او وصل است فعالیت های روزانه خود را انجام دهد. بعد از گذشت مدت زمان مشخص شده فرد به مطب یا بیمارستان باز خواهد گشت. ضربان قلب و عملکرد آن توسط حافظه هولتر ذخیره خواهد شد.

نحوه عملکرد دستگاه هولتر قلب

در چه مواری تست هولتر تجویز می شود

یکی از مواردی که باعث می شود پزشک تست هولتر را برای بیمار تجویز کند سنکوب یا غش ناگهانی می باشد. افرادی که دارای این عارضه می شوند توسط پزشک تست تیلت و هولتر را انجام خواهند داد. نشانه هایی دیگر مانند درد در قفسه سینه، سرگیجه، تپش قلب و ... نیز از دیگر دلایلی است که ممکن است دکتر تست هولتر را برای فرد تجویز کند.
برخی از عارضه ها مانند سکته ها و مشکلات مغزی که ناشی از مشکلات قلبی است نیازمند تست هولتر خواهد بود. با استفاده از تست هولتر پزشک می تواند تشخیص دهد که تا چه حدی داروهای تجویز شده در روند بهبود بیمار موثر بوده اند و چه کمکی به سلامت بیمار نموده اند. با استفاده از تست هولتر می توان تشخیص داد که فرد دچار حمله قلبی شده است یا نه .

عوارض هولتر قلب

تا کنون برای دستگاه هولتر قلب هیچ عارضه خطرناکی گزارش نشده است. تنها عارضه ای که ممکن است در اثر استفاده از هولتر قلب پیش آید واکنش های پوستی ناشی از استفاده از الکترود می باشد که معمولا خطر یا عارضه خاصی نخواهد داشت.  برای ویریت توسط بهترین دکتر قلب اصفهان می توانید به کلینیک قلب زاینده رود مراجعه کنید.

نوشتن دیدگاه