مراحل بازتوانی قلبی

می توان قلب را اساسی ترین عضو بدن محسوب کرد. این اندام وظیفه خون رسانی به تک تک سلول های بدن و بافت های مختلف را بر عهده دارد. قلب هر انسان سالم از دو بطن و دو دهلیز ساخته شده است. این اندام به عنوان یکی از قوی ترین ماهیچه های بدن است که در هر روز چندین لیترخون را به بدن پمپ می کند. امروزه به دلایلی از جمله رژیم غذایی ناسالم و عدم تحرک بیماری های قلبی و عروقی بسیار شایع شده اند. باز توانی قلبی را می توان مجموعه ای از اعمال و فعالیت هایی دانست که بعد از انجام عمل های جراحی و یا مشکلات قلبی و عروقی انجام داد. در گذشته بعد از اینکه فردی دچار بیماری قلبی و عروقی می شد توصیه پزشکان به وی عدم تحرک و فعالیت بود اما به مرور این تجویز ها و ادله پزشکی آن ها منسوخ شد و ثابت شد که قلب به عنوان یک ماهیچه اساسی و قوی در بدن نیاز به فعالیت مناسب دارد تا فرد بتواند سلامت خود را به زودی بازیابد. بعد از این توصیه ها بحث باز توانی قلبی مطرح شد. در واقع بازتوانی قلبی از زمانی که یک فرد به بیماری قلبی دچار می شود شروع خواهد شد. باز توانی قلبی با حرکات و فعالیت های بدنی شروع می شود و به مرور شامل فعالیت های دیگری نیز خواهد شد.  برای ویریت توسط بهترین دکتر قلب اصفهان می توانید به کلینیک قلب زاینده رود مراجعه کنید.

بازتوانی قلبی چیست

بازتوانی قلبی را می توان درباره داروهای قلبی نیز بیان کرد. در واقع استفاده از این داروها و حرکات و فعالیت ها در دوره ای مشخص باعث خواهد شد که فرد در کمترین زمان ممکن به حالت قبل برگردد یا با قوای بیشتر و کیفیت مطلوب زندگی کند. باز توانی قلبی در بیماران قلبی محدودیتی نخواهد داشت و برای همه انواع بیماری های قلبی می توان از آن بهره گرفت. اثرات بازتوانی قلبی عبارتند از:

  • کاهش افسردگی
  • افزایش طول عمر فردی که به عارضه قلبی دچار است.
  • کاهش مرگ و میرهای احتمالی
  • نشاط و امید به زندگی در فرد بیمار

بازتوانی قلبی چیست

مراحل بازتوانی قلب

این مراحل بعد از تجویز و تشخیص پزشک انجام خواهد شد. در واقع فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است و یا دارای مشکلات قلبی است باید ابتدا توسط تیم حرفه ای پزشکی معاینه شود. برنامه بازتوانی قلبی ممکن از است یک ماه تا بیش از یکسال به طول انجامد. این برنامه شامل مراحل زیر می باشد:

  • برنامه های فیزیکال و ورزشی: این برنامه ها باعث می شوند که قلب فرد با توان بیشتری به خون رسانی ادامه دهد. شدت و کیفیت ورزش های لازم را پزشک، پرستار و تیم مشاور حرفه ای تعیین خواهند کرد.
  • کلاس های انگیزشی: این نوع از کلاس ها برای ترک عادات و اضافه کردن فعالیت هایی است که در زندگی روزانه باعث می شوند قلب عملکرد بهتری داشته باشد. نمونه های این فعالیت را می توان ترک سیگار و اضافه کردن رژیم سالم نام برد.
  • کنترل استرس: استرس یکی از عوامل بیماری های قلبی است. در این دوره ها بیمار تلاش هایی برای رفع استرس خواهد داشت.
  • کاردرمانی: این فعالیت ها برای بازگشت بیمار به زندگی عادی و طبیعی انجام خواهد شد.
نوشتن دیدگاه