اکو قلب یک آزمایش بدون درد برای تشخیص انواع بیماری قلبی می باشد و با استفاده از آن می توان به کاردیومیوپاتی، کریومیوپاتی، هیپرتروفیک و دیگر بیماری ها کمک کرد. اکوکاردیوگرافی یکی از راه های ایمن و مطمئن برای شناسایی و تشخیص انواع بیماری قلبی می باشد که انواع متفاوتی دارد و پزشک معالج با توجه به علائم بیماری یکی از آن ها را توصیه می کند. هر کدام از این روش ها کاربردهای ویژه ای دارند در نتیجه می توانند عوارض گوناگونی نیز داشته باشند، در این مطلب به عوارض و خطرات احتمالی انواع اکو می پردازیم:
عوارض احتمالی انواع اکو قلب
- اکو مری: از عوارض این نوع از اکو می توان به این موارد اشاره نمود: خون ریزی، آریتمی قلبی، آسیب به دیواره دهان و گلو، آسیب به مری، ایجاد حساسیت و آلرژی، عفونت، مشکلات تنفسی، گلو درد و امکان شکستن لوله در گلو. در صورتی که هرگونه بیماری زمینه ای دارید و یا باردار هستید باید قبل از انجام اکو با پزشک خود صحبت کنید و تمام اقدامات لازم را قبل از تست اکو انجام داده تا عوارض آن را کاهش دهید. در صورتی که بیمار دارای واریس مری، انسداد مری و یا تحت پرتو درمانی باشد نباید اکو مری را انجام دهد و این تست برای آن توصیه نمی شود. با توجه به اطلاعاتی که از اکوکاردیوگرام در دسترس است می توان نتیجه گرفت که این تکنیک دارای هیچگونه اشعه ایکس و تابش های مضری نیست و نمی تواند عوارض خاصی را داشته باشد.
- اکو استرسی: یکی از بیشترین و شایع ترین عوارضی که این نوع اکو می تواند داشته باشد ضربان نامنظم قلب است که در اثر مصرف دارو یا ورزش های داده شده به وجود می آید همچنین امکان حمله قلبی، سرگیجه و غش کردن نیز در این آزمایش وجود دارد.
- اکو داپلر: این مدل اکو بیشتر برای تشخیص سوراخ قلب در بیماران سرطانی به کار می رود و عوارضی برای بیمار به همراه ندارد زیرا با فناوری داپلر سرعت بافت و خون را تعیین می کنند، اکو داپلر کاربردها و مزایای بسیاری دارد.
- اکو قفسه سینه: تنها عوارضی که این روش می تواند به همراه داشته باشد تشخیص اشتباه بیماری به دلیل واضح نبودن تصاویر قلب است.
عوارض کلی اکو قلب
در اکو قلب برخلاف تست های دیگر تصویربرداری مانند اشعه ایکس از تابش استفاده نمی شود و خطری ندارد، زمانی که الکترودها از بدن حذف می شوند احتمال درد و ناراحتی بسیار کم است. اکو روشی گسترده و غیرتهاجمی است که با امواج صوتی بی خطر از اجزای قلب و جریان خون تصویربرداری می کند و بدون هیچگونه جراحی و بستری و عوارضی این کار را انجام می دهد. در کل اکوکاردیوگرافی روشی استاندارد می باشد که هیچ عارضه ای برای فرد ندارد و فقط ممکن است در هنگام انجام آن بیمار احساس ناراحتی خفیفی کند. یکی از عوارض جدی که ممکن است طی این تست اتفاق افتد، حمله قلبی می باشد که احتمال آن بسیار کم است، از شایع ترین عوارض اکو قلب می توان به مشکلات تنفسی آن اشاره کرد. پس از انجام اکو به دلیل مصرف داروهای آرام بخش نباید کارهایی که نیاز به تمرکز دارند را انجام داد اما می توان کارهای روزمره خود را بدون هیچ مشکلی انجام دهید و زمانی که نتیجه اکو نگران کننده باشد از تست های دیگر برای تشخیص دقیق بیماری استفاده کرد. برای ویریت توسط بهترین دکتر قلب اصفهان می توانید به کلینیک قلب زاینده رود مراجعه کنید.