بیشتر بیماری های شایعی که بشر با آنها دست و پنجه نرم می کند از مزاج انسان سرچشمه می گیرد. طبق دانش طب سنتی اطلاع داشتن از نوع مزاج و تلاش به مصرف مواد غذایی موافق با مزاج باعث می شود بیماری ها از انسان دور شود و در صورت ابتلا به یک بیماری با بررسی علل مزاجی می توان یک درمان مناسب را برای آن پیش برد. واریس یکی از این بیماری ها است که حدود ۲۵ درصد بانوان و ۱۰ درصد آقایان به آن مبتلا هستند. در ادامه تعریفی از واریس و علل و راه های درمان آن از نظر طب سنتی را بررسی خواهیم کرد.
زمانی که سیاهرگ ها دچار ضعف می شوند و قدرت کششی خود را از دست می دهند در رساندن خون به قلب با سختی مواجه می شوند. این سیاهرگ ها برای رد کردن خون اجبارا گشاد می شوند و روی هم می پیچند. نتیجه آن وریدهای برجسته ای است که به پوست نزدیک شده و قابل رویت هستند. افراد مبتلا به واریس به دلیل این مشکل همیشه از درد پا رنج می برند، ضمن اینکه وجود آن خطوط آبی و سیاه روی پوست پشت پا جلوه زیبایی به خصوص برای بانوان ندارد.
علت واریس در طب سنتی
مطابق با علم طب سنتی دلیل واریس تجمع سودا از نوع سنگین در قسمت پایین تنه و رگ های آن است. تجمع سودا در هر بخشی از بدن باعث ایجاد بیماری در همان قسمت می شود. سودا در سه نوع سنگین، رقیق و بخار وجود دارد و هر کدام از انواع آن باعث انواع مختلفی از بیماری می شود. یکی از راه های پیشگیری از بیماری های سوداوی مثل واریس، کم کردن مصرف مواد غذایی سودازا و مصرف بیشتر گرمیجات است. علاوه بر آن بعد از هر بار استحمام قبل از خروج شستن پاها با آب سرد توصیه شده است، زیرا باعث عدم تجمع سودا در رگ ها و واریس می شود.
درمان واریس در طب سنتی
برای درمان واریس نسخه های طبی زیادی وجود دارد ولی مجرب ترین آنها به صورت زیر است.
شما برای این نسخه به اسپند خوراکی نیاز خواهید داشت. به مدت چهل شب هر شب یک قاشق مرباخوری اسپند را با یک لیوان آب قورت دهید و دقت کنید که اسپند هرگز نباید جویده شود و فقط باید بلعیده شود. این نسخه برای افرادی است که رگ های واریسی آنها ریز است. حالا اگر رگ ها برجسته و بزرگ شده باشند بایستی بعد از اتمام دوره چهل روزه، هر دو هفته یک بار بین رگ ها عمل زالو درمانی انجام شود. این عمل تا سه مرتبه باید تکرار شود یعنی سه بار در عرض شش هفته. در طول درمان با اسپند و زالو توصیه می شود حتی الامکان غذاهای سرد مصرف نشود.
بهتر است قبل از مصرف داروهای شیمیایی، درمان با طب سنتی را امتحان کنید و سعی کنید مزاج خود را شناخته و آن را همیشه معتدل رو به گرم نگاه دارید تا از انواع بیماری های ناشی از سردی و سودا در امان بمانید.