چه چیزی باعث سنگ کوب میشود

احتمالاً بارها با افرادی مواجه شده‌اید که با مشکل بیهوشی و غش کردن دست و پنجه نرم می‌کنند. اما آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که دلیل این امر چیست؟ چه فعل و انفعالاتی در مغز و سیستم بدن رخ می دهد که منجر به از هوش رفتن می شود؟
سنکوپ یا غش حالتی است که انسان دچار نیمه بیهوشی شده و برای مدت کوتاهی هوشیاری خود را از دست می دهد . به طوری که در این حالت فرد دچار بی خبری کوتاه‌مدت از جریانات و اتفاقات اطراف خود میشود. دلیل این امر هم عدم رسیدن خون کافی به مغز است. البته نرسیدن خون به مغز تنها به صورت موقتی و کوتاه مدت خواهد بود و فرد مجدداً هوشیاری خود را به دست خواهد آورد.

شرح حالی از زمان سنگ کوب

در حالت سنکوب، دستگاه های ریه و قلب به فعالیت خود ادامه داده و تنها این مغز است که از فرمان دادن عاجز است. مدت زمان سنکوب از چندین ثانیه تا چندین دقیقه و حتی چندین ساعت به طول خواهد انجامید‌. در بسیاری از مواقع گزارش شده است که فرد قبل از سنکوب دچار سرگیجه، حالت تهوع و تعریع سرد می‌شود. این در حالی است که در برخی مواقع می تواند به طور ناگهانی و بدون هیچ علائمی بروز کند. جالب است که فرد هنگام به دست آوردن هوشیاری خود بسیار سرحال و بدون علائم است. البته در مواقعی اگر ضربه ای هنگام سنکوب به او وارد شده باشد، ممکن است احساس درد و سرگیجه کند.

شرح حالی از زمان سنگ کوب

دلیل سنگ کوب چیست

دلایل مختلفی برای سنکوب وجود دارد که مهمترین آن همانطور که گفتیم عدم رسیدن خون به مغز است. اما سایر علل عبارتند از:

  • شوک هیجانی
  • شنیدن اخبار ناگوار
  • خستگی شدید
  • گرمازدگی
  • قرار گرفتن در ازدحام جمعیت

سنکوب همواره با علائمی نظیر رنگ ‌پریدگی، سردی، نبض ضعیف، عرق کردن فراوان پوست، تنفس سطحی و تند، گشاد شدن مردمک چشم ها و احساس ضعف بروز می کند. جالب است بدانید که طبق تحقیقات به دست آمده حدود یک سوم از جمعیت جهان حداقل یکبار دچار غش می شوند. این در حالی است که در اغلب موارد سنکوب خوش خیم بوده و خطری متوجه افراد نمی شود. از این رو دانشمندان بین سنکوب، تشنج و مسائل روانی تمایز قائل شده اند.

  • سنکوپ قلبی: سنکوب قلبی خطرناک ترین نوع بیهوشی است. چرا که بیماران در معرض عوارض خطرناک به خصوص مرگ ناگهانی هستند. احتمال سنکوپ قلبی در افرادی که سابقه بیماری سرخک قلبی و همچنین نارسایی قلبی دارند، بسیار بیشتر از سایرین است.
  • سنکوپ غیر قلبی: شایع ترین نوع سنکوب، سنکوب غیرقلبی است که معمولاً در جوانان رخ می دهد. دلیل این امر هم وجود استرس و هیجانات روانی نظیر کار و درس است. سنکوپ درمان خاصی ندارد و فرد باید به دنبال عوامل بروز آن باشد؛ به گونه ای که اگر عامل سنکوب او، فشار کار است، باید از حجم کار خود کاسته و به ورزش روی آورد. همچنین می تواند در کلاس های مدیتیشن و یوگا نیز برای بالا برد سطح تمرکز خود شرکت کند. 
نوشتن دیدگاه