عوارض تست ورزش

قبل از نام بردن عوارض تست ورزش بهتر است بدانید تست ورزش چیست و چگونه انجام می شود. نام دیگر این تست، تست استرس می باشد که عملکرد قلب را در حین فعالیت بدنی نشان می دهد، هنگامی که فرد شروع به فعالیت و ورزش می کند کار قلب بیشتر شده در نتیجه باید تندتر به اندام ها خون رسانی کند، این تست یکی از اصلی ترین روش ها برای بررسی بیماری های مربوط به رگ های کرونری قلب می باشد. در واقع با این آزمایش تاثیر ورزش روی قلب بررسی و با استفاده از آن می توان سلامت قلب را تشخیص داد.

نحوه انجام تست ورزش

این تست معمولا به صورت کار با دوچرخه ثابت و یا تردمیل است که بر فشار خون، ضربان قلب و تنفس فرد تاثیر می گذارد. وقتی فردی دچار ریتم نامنظم قلب شده و یا علائمی از گرفتگی رگ کرونر داشته باشد انجام این تست برای او ضروری است زیرا از این راه پزشک می تواند نوع بیماری قلبی را تشخیص و راه درمانی را تجویز کند. تست ورزش به اینگونه می باشد که فرد 5-15 دقیقه به صورت مداوم و با سرعت به فعالیت می پردازد و پس از هر 3 دقیقه مورد آزمون قرار می گیرد و تقریبا انجام آن حدود 2 ساعت به طول می انجامد.
بهتر است قبل از انجام این تست به برخی نکات توجه کنید و در مورد آن ها با پزشک خود مشورت نمایید، برای مثال اگر داروهای قلبی یا فشار نظیر ایندرال، متورال و ... مصرف می کنید باید از 24-48 ساعت قبل از آزمون مصرف آن را قطع نمایید، همچنین افرادی که دیابت دارند و دارو مصرف می کنند باید این مورد را با پزشک در میان بگذارند، آقایان برای انجام تست ورزش باید موهای سینه خود را اصلاح کنند و ...
از مهم ترین دلایل برای انجام تست ورزش، درد قفسه سینه است البته دلایل دیگری نیز برای انجام تست ورزش وجود دارد مانند تشخیص بیماری در عروق کرونری، تشخیص آریتمی، تعیین زمان عمل قلب و ... .

نحوه انجام تست ورزش

عوارض احتمالی تست ورزش

این تست برای مواردی که بیمار از هرگونه فعالیت یا انجام ورزش منع باشد، ممنوعیت دارد و انجام آن می تواند مضر باشد در اینجور مواقع پزشک از داروهای خاصی برای ایجاد استرس استفاده می کند. تست ورزش همانند دیگر تست های قلب که برای تشخیص بیماری قلبی از آن ها استفاده می کنند بی خطر است و عوارض جدی به دنبال ندارد و می توان گفت روشی کاملا ایمن است اما در برخی موارد ممکن است عوارض نادری داشته باشد، از جمله:

  • کاهش فشار خون: ممکن است برخی افراد پس از ورزش دچار کاهش فشار خون شوند که سبب ایجاد سرگیجه و ضعف می شود که پس از تمام شدن ورزش این کاهش فشار باید از بین رود.
  • انفارکتوس میوکارد: این مورد بسیار نادر است و اتفاق افتادن حمله قلبی در بین بیماران بسیار کم می باشد.
  • آریتمی قلبی: در اثر ورزش و استرس ممکن است ضربان قلب غیر طبیعی شود که پس از متوقف کردن ورزش این حالت از بین می رود.

تست ورزش همیشه تحت نظر پزشک و پرستار انجام شده و هیچ خطری برای فرد وجود ندارد و در صورت بروز هرگونه علائم می توانند تست را متوقف کنند. بیشترین عوارض می تواند زمانی باشد که از داروهایی مانند دوبوتامین، آدنوزین و دی پیریدامول برای افزایش استرس استفاده می شود، دوبوتامین به صورت فاحشی فشار خون را بالا برده و سبب آریتمی قلب می شود در صورتی که با مصرف آدنوزین ضربان قلب کاهش می یابد.

نوشتن دیدگاه